През нощта ще бъде ясно. Северният вятър в Източна България временно ще отслабне. Минимални температури - предимно между минус 2° и 3°, в София - минус 2°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.
През деня, над по-голямата част от страната, ще е слънчево. Само в източните райони ще има временни увеличения на облачността и ще духа умерен северен вятър, който до вечерта ще отслабне.

Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София 12°.
Над Черноморието през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен северен вятър, който привечер ще отслабне. Максимални температури по крайбрежието - до 9°-11°.

Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините през деня ще бъде слънчево. Ще продължи да духа умерен, по високите и открити части и временно силен север-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

В петък и събота ще се задържи слънчево. Повишението на температурите ще продължи, като през втория ден вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и максималните ще са между 15° и 20°. В неделя вятърът ще стане северозападен, в Дунавската равнина, след това и в източните райони ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Бързо ще се заоблачи и на места ще превали дъжд.