Сграда се срути днес около 9.30 часа местно време в Източен Харлем в Ню Йорк. Свидетели съобщават за гъст дим, който се стеле над целия квартал, в момента там има пожарни автомобили, които се опитват да разчистят мястото на инцидента.
Според “Ню Йорк Поуст” 16 души са ранени при взрива на сградата. Става въпрос за постройка, в която освен апартаменти, е имало е магазин за музикални инструменти и християнска църква.

6-етажната сграда се намира на Източна 116-а улица и Парк Авеню.

Жители на квартала свидетелстват, че чули експлозия около 9.30 ч. местно време. В резултат се е разгорял пожар и скелетът на сградата е поддал. Според очевидци поне част от покрива е срутена. От горната част на сградата е изригнал стълб гъст дим, а парчета от сградата са се посипали в околността.

Пожарникарите все още не съобщават за загинали и пострадали. Има потрошени прозорци на околни сгради. Местният енергоснабдител е предупреден да спре газоподаването към района. Полицията обяви второ ниво мобилизация за контрол на тълпите, но местните медии съобщават, че към мястото на пожара продължават да се трупат хора. Междувременно десетки американци разпространиха снимки от пожара през личните си акаунти в Туитър.

Временно са прекъснати линиите на градския транспорт - линията на метрото "Северен Ню Хейвън" в посока към и от Grand Central Terminal е спряна до второ нареждане, а автобусите М1, М102 и М116 минават по обиколни маршрути.