Представители на браншови и работодателски организации ще поставят пред политиците проблемите си в търсене на съвместни решения за преодоляването им. Това ще стане на второто издание на форума "Powers Summit 2022 ВЛАСТ, ЧУВАЙ!", който започва от 9:00 ч. в "София тех парк", съобщиха организаторите му. Във фокуса на дискусията са темите: здравеопазване, енергетика, План за възстановяване и устойчивост, предприемачество, устойчиво развитие.
Powers Summit е иновативна платформа за градивен, оперативен диалог, лице в лице между властта, бизнес лидерите, науката и гражданския сектор, създадена по инициатива на Фондация Webit и Атлантическия клуб в България. Срещата, наречена "Българският Давос", цели да инвестира колективната интелигентност на страната в създаването на устойчиви решения за бъдещето на България. Powers Summit ще събере лидерите на всички политически формации и техните екипи, за да се потърсят решения по водещите теми в диалог с бизнеса, гражданския сектор и науката.
В рамките на форума ще бъдат оповестени резултатите от национално представително допитване "Приоритети на българите за 2023", което е направено в партньорство на Powers Summit с "Алфа Рисърч" и "Тренд".
Форумът ще бъде открит от Гергана Паси – председател на Дигитална национална коалиция, и от д-р Пламен Русев - изпълнителен председател на Webit Foundation.
В панелите, посветени на Плана за възстановяване и устойчивост и за "Устойчиво развитие", за участие е поканен служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. В частите "Енергетика" и "Предприемачество в България - пречки и стимули" се очаква да се включат Еленко Божков - заместник-министър на енергетиката, и Благовест Кирилов - заместник-министър на електронното управление.