Изложба, озаглавена „Бяла тишина“, е последното събитие за годината във варненската Арт галерия „Ларго“. Празничната сборна експозиция включва над 130 творби на петдесет автори от цяла България, с които галерията работи от създаването си. Представени са живопис, скулптура, графика и рисунка. 
Някои от творбите са правени специално за коледната изложба, сподели за БТА галеристката Нели Вълчева. Сред тях е картината на Валери Ценов, дала име на експозицията, както и живописните работи на Сули Сеферов и Юли Шумарев, носещи също настроението на празниците и зимния сезон. 
За първи път в галерия „Ларго“ показват живописни творби на Ева Димитрова и Цветелина Стефанова, скулптура на Милена Бочукова и Димитър Борисов, и керамика на Кунка Димитрова, уточни Вълчева. 
С авторска техника с акрилна паста е работил своите картини Стефан Георгиев, който има три самостоятелни изложби в галерията. Цветан Казанджиев, Стефан Кулев, Галина Александрова, Владимир Запрянов участват с абстрактни творби, а Галя Чунтова и Нели Ценова са създали приказни, сюрреалистични сюжети. Присъстват и натюрморти, издържани в стила на класическата живопис, от Геракси Гераксиев, Васил Генчев, Марина Варенцова-Русева, Лора Маринова. Интерпретации на женската красота предлагат Димитър Войнов-син, Петър Мичев-Педро и Владимир Киров. С пейзажи се представят Цанко Цанков, Владимир Чукич, Светла Косева. Варненецът Георги Йорданов се разпознава с два портрета в наивистичен стил. Сред участниците е и Христо Кралев. 
Изложбата продължава до 17 януари 2023 г.