В момента идвам в резултат на една призовка, на която пише, че ще бъда обвинен. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Сидеров пристигна в следствието с депутати от цялата парламентарна група на "Атака". Той обясни, че нарича странно досъдебното производство, като припомни, че още на 22 януари е свалил имунитета си, а днес е 12 март. Така той изчисли, че има близо два месеца откакто той е свалил имунитета си и до момента не е бил призован.

Според Сидеров има теч от следствието. Той добави, че много журналисти вече са знаели, че ще бъде призован. Той определи това като нередно и каза, че не би трябвало информация да излиза от следствието, както и показания.

Лидерът на Атака каза, че вече в някои агенции са били публикувани показанията на стюардесата, а тях ги е нямало в искането до НС. Той прецени, че депутат няма как да ги изнесе. "Така че явно има теч от следствието или прокуратурата", каза Сидеров и добави, че това трябва да се разследва. "Аз не смятам, че съм различен случай от който и да е. Според НПК не трябва да се изнася информация до завършването на досъдебното производство и до самия съд", заяви Сидеров. Той допълни, че до момента не са разпитани още четирима от колегите му от Атака, които са присъствали и са били свидетели на случилото се. Сидеров ще поиска те сега да бъдат разпитани.

Той смята още, че показанията, които са взети във Варна, са взети в нарушение отново на НПК, като каза, че лица с имунитет трябва да бъдат разпитвани от следовател, а те са били разпитвани от полицай. Така според юристите техните показания нямат стойност.

За да обоснове тезата си за странното според него досъдебно производство, Сидеров подчерта и това, че първо, било огласено "много гръмотевично", че той е извършил някакви действия, след което нямало интерес към неговата личност и сега идва в първия момент, в който е получил призовка. "Макар че тя не е получена по надлежния ред, ако искам да се заяждам бих могъл и да не дойда. Аз нямам какво да крия", подчерта Сидеров.

Той настоява колкото се може по-бързо да се стигне до съд. Така според него щяло да се разбере, че това, в което е бил "медийно обвинен" е "раздувка, скалъпена история". Той добави, че тя е скалъпена от хора, които са дали лъжливи показания и се оплака, че имало тенденциозно отношение, като използва израза "медийно правораздавателно", което предопределило отношението към него. Сидеров продължава да твърди, че не е удрял полицая. Той говори за лоша порочна практика полицаите да лъжат и каза, че щяло да стане ясно кой е подбудил полицая към това. Лидерът на Атака говори за случая от 2006 г. и каза, че е бил оправдан. Говори за натиск тогава.

Колкото до това дали е възможно сега да има влияние върху главния прокурор, Сидеров каза: "Аз не мисля, че има главен прокурор, който е застрахован от влияние, а дали е изпълнена поръчка - всичко скрито става явно", каза Сидеров, като се позова на Евангелието. Сидеров каза, че е било лепнато петно върху него с политическа подбуда. Целта била влияние върху гласоподавателите му и те да се отдръпнат. Повтори тезата си, че е бил предизвикан и е искал имената на хората, които го засягат. Колкото до това защо не е искал информация по официалния ред, той обясни, че е имал опасения, че ще бъде скрита.

Прокуратурата се очаква днес да повдигне обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай от Сидеров.

През януари в самолета от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който беше ударен.

Впоследствие главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до парламента за сваляне на имунитета на лидера на "Атака", който сам се отказа от него.