В рамките на провеждащата се специализирана полицейска операция срещу престъпленията, свързани с наркотици, в Дулово е засечен 30-годишен известен на криминалистите мъж, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. При извършения личен обиск във вътрешен джоб на дрехата му са намерени 0.51 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест.
Продължавайки разследването, криминалистите се насочили към 24-годишен силистренец, съпричастен по случая. Както БТА съобщи, при претърсвания в дома му в областния град, както и в друго жилище, до което имал достъп, са намерени и иззети 16.2 грама канабис, две електронни везни, както и сумата от 3500 лева, за чийто произход безработният мъж нямал обяснение. Мъжът, който е известен на полицията, е задържан за 72 часа. Разследването на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.
Това е поредната успешна акция на криминалистите от Областната дирекция на МВР в Силистра срещу престъпленията, свързани с наркотици, след като преди ден други петима мъже са установени и задържани с дрога. По данни от дирекцията  към 7 декември тази година са разкрити 56 престъпления, свързани с държане, произвеждане или разпространение на дрога, докато за същия период на миналата година техният брой е бил 40.