EVN България откри вчера нова зарядна станция за електромобили, съобщиха от дружеството. Тя се намира в курорта Пампорово, на главния път Пловдив - Смолян на паркинга под ски зона "Студенец".
На откриването присъстваха Александър Сипек, председател на съвета на дирeкторите на EVN България, Калина Трифонова, зам.-председател на съвета на дирeкторите на EVN България, Maрин Захариев, зам.-кмет на община Смолян, Стефан Сабрутев, областен управител на Смолян, и Александър Димитров от Пампорово АД. 
Новата електроколонка е бързозарядна станция с максимална мощност 120 kW (киловата) или 2Х60 kW и позволява едновременно да бъдат зареждани два електромобила. Видът на двата конек­тора е CCS. Инвестицията е на стойност 90 000 лв., посочват от EVN България.
Зареждането на електромобилите на станциите на EVN България става чрез безплатното мобилно приложение EVN2GO. То е съвместимо с всички версии на Android и iOS.
Зарядната станция в Пампорово е шестата обществена зарядна станция на EVN България. В началото на 2020 г. компанията изгради три електроколонки в Пловдив, а през 2021 г. - по една в Смолян и Варна.