Няколко инициативи са подготвили в навечерието на Рождество Христово от църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий“ във Варна, гласи съобщение на сайта му. Традиционните „Рождественски четения“ включват три беседи в предстоящите декемврийски дни до празника. 
Първата е тази неделя от 11:00 ч. и в нея иконом доц. д-р Теодор Стойчев ще разговаря с миряните за идейните послания на евангелските разкази за рождението на Спасителя. За следващата неделя, 18 декември, ставрофорен иконом Дончо Александров е подготвил лекция на тема „Недостижимият Бог стана Младенец“. 
От църквата канят и на още една беседа, която ще се състои на 16 декември от 18:00 ч. с участието на протойерей Ясен Шинев. Тя ще бъде посветена на образа на Света Богородица в светлината на Рождество Христово.
Всяка неделя до празниците в притвора на храм „Св. Атанасий“ ще се провежда благотворителен Рождественски базар. В него ще се предлагат картички, различни видове украси, предмети, постни храни, направени от деца и възрастни от енорията. Средствата, които ще се съберат, ще бъдат отново за подпомагане на хора в затруднено материално състояние, отбелязват от църковното настоятелство.
На 25 декември, Рождество Христово, след светата Литургия празничен поздрав в храм „Св. Атанасий“ ще поднесат църковният хор, децата от неделното училище, детски хор „Ангели“, школата по актьорско майсторство, Вокална академия „Бънджи Сингърс“. В празничния ден ще бъде отворен и благотворителният базар, допълват организаторите.