След няколко дни почти пълна транспортна блокада на Скопие, за днес частните превозвачи обявиха, че оттеглят автобусите си от две от блокираните кръстовища, за сметка на това напълно блокиран ще е булевардът пред сградата на правителството и общината. Преместването на автобусите обаче ще стане след 10 часа, което допълнително би натоварило трафика в столицата на Северна Македония.
Частните фирми, които обслужват линии от градския транспорт, твърдят, че общината има дълг към тях от 1 млн. евро и настояват за преговори с кмета Данела Арсовска, която отрича да има неуредени сметки с двете транспортни фирми и отказа да преговаря с тях. Нещо повече, от общината прекратиха действащия договор с едната от двете фирми, а днес ще бъде обявена и обществена поръчка за две линии, които публичното предприятие за градски транспорт не може да обслужва само, но според Арсовска нито една от двете протестиращи фирми няма право да се яви отново. 
Междувременно двете основни политически партии ежедневно се обвиняват взаимно за създадената ситуация. От опозиционната партия обвиниха премиера Ковачевски и кмета Арсовска в коалиция и намесиха и „български бизнес и политически интереси”
„Правителството трябва да се откаже от чудовищното творение, коалицията на Ковачевски и Арсовска за българския бизнес и политически интереси. Ничии интереси и комисиони не трябва да оставят цели семейства на автобусни шофьори без хляб на масата, Скопие без нормален трафик, а жителите с ограничено движение! Няма отговор и за закупуването на българските автобуси, което по наши сведения се прокарва от коалицията. Настояваме правителството да отнеме пълномощията на Данела Арсовска за градския транспорт, но и да реши проблема с плащането на дълга от милион и половина евро, да обезщети протестиращите частни превозвачи и те да се върнат към дейността си”, обявиха от опозиционната партия.
„Частичното вдигане на блокадата в столицата не означава решение за колапса на обществения транспорт в Скопие, който беше създаден от некомпетентността на ВМРО-ДПМНЕ. Мицкоски и ДПМНЕ да намерят решение на проблема, който създадоха и да освободят Скопие и страната от блокади и хаос. Кметът, председателят на общинския съвет, мнозинството в него, директорите и членовете на управителните съвети на публичните предприятия в Скопие са кадри на ВМРО-ДПМНЕ.  Нека седнат и работят, за да намерят решение за колапса на трафика в Скопие”, обявиха от управляващия СДСМ.
Кметът на Скопие Данела Арсовска бе подкрепена за кмет на последните местни избори от ВМРО-ДПМНЕ, които обаче преди месец оттеглиха доверието си от нея.