Председателят на парламентарната Комисия по туризъм Цончо Ганев (ПГ "Възраждане") съобщи, че на следващо заседание ще бъдат поканени представители на МВР и на Министерството на здравеопазването във връзка с проблеми, съобщени днес от представителите на местната власт на общините Банско и Разлог, свързани с осигуряването на сигурността и здравето на почиващите в курортите тази зима. 
Кметът на Банско Иван Кадев и кметът на Разлог Венцислав Гърменов представиха готовността за предстоящия зимен сезон, който ще бъде открит в Банско на 17 декември. По техни оценки за периода 15 декември – 15 март за двете общини има нужда да бъдат допълнително командировани между 38 и 41 полицаи, за което са необходими и допълнително финансови средства. Банско се нуждае от допълнителен медицински екип за спешната помощ заради повишения травматизъм при упражняването на ски спортове. В Разлог има болница и досега не е имало проблем с линейките, каза кметът на града.
Кметът на община Разлог Венцислав Гърменов увери членовете на комисията, че общината е подготвена за снегопочистването на пътните артерии, има и организация по сметосъбирането. Готови сме за зимния туристически сезон и се надявам той да мине добре, заяви Гърменов. Депутати постави на заседанието и енергийните проблеми, пред които са изправени хотелиерите, част от които могат да бъдат разрешение с с изграждането на газова връзка между Симитли и Разлог. Кметът на Разлог посочи, че осъществяването на този проект би подпомогнало отоплението на целия регион и би имала благоприятен екологичен ефект. Иван Кадев - кмет на Банско съобщи, че преди три години главните архитекти на трите общини са били поканени в МРРБ и е трябвало да бъде издадено разрешение за строеж, но поради определени причини това не се е случило. Той цитира данни на специалисти и браншовици от газоразпределителните дружества, че с реализацията на проекта разходите на крайните потребители ще намалеят с 34 процента. Председателят на комисията пое ангажимент въпросът да бъде поставен през парламентарната регионална комисия към ресорния министър.
Кметът на Банско също съобщи за готовността на курорта да посрещне туристи тази зима, като за целта са били обсъдени действията на институциите, които имат отношение към успешното му протичане. Имаме крещяща нужда от допълнителни екипи в спешния център, няма кадри и няма желаещи, заяви кметът на Банско и допълни, че има нужда и от допълнителни полицейски екипи. Той уточни, че общината може и с наличните сили и средства да осигури сезона, но спешният център се претоварва при наплив на туристи, същото важи и за полицията. Тази зима в Банско ще има отново представители на полицията от Румъния и Гърция, каза кметът на града.  Той отново постави въпроса за втори лифт край Банско, на което председателят на комисията заяви, че "Възраждане" ще подкрепим следващото правителство, ако то се заеме с разрешаването на проблема с лифтовете и пистите.
Дейвид Арабаджиев,  секретар на Община Благоевград, разказа за инфраструктурните проектите на общината, които са в идейна фаза, за които тепърва ще се търси финансиране. Председателя на Комисията също обеща съдействия на Благоевград, ако такова бъде поискано от общината.
В рамките на заседанието председателят на комисията предложи членовете й да подкрепят да бъде направен общ законопроект за промени в Закона за обществените поръчки, базиран на предложенията на Министерството на туризма. Проектът на документ се отнася за възможността ведомството да избегне тромавите административни процедури по обществените поръчки, когато трябва да се рекламира страната като туристическа дестинация в социални медии.
По друга точка от дневния ред на днешното заседание на Комисията, по предложение на председателя й, бе отложено за следващата седмица, а именно обсъждането на проекта на Решение за задължаване на Министерския съвет за удължаване на "Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България" при условията, действащи до 31 октомври 2022 г. за настанените хора, и до отпадане на необходимостта от такова подпомагане. Проектът на решение е внесен от Надежда Йорданова ("Демократична България") и група народни представители. Отлагането се наложи заради промени на вносителя на проекта на решението, които обаче не бяха предоставени предварително на членовете на комисията.