Започна срещата на кандидата за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски с представители на парламентарната група на „Български възход“ в зала „Запад“ на Народното събрание. Разговорите са част от опитите на ГЕРБ-СДС да намери подкрепа за съставяне на правителство с първия проучвателен мандат. 
От ГЕРБ-СДС на разговорите присъстват още председателят на парламентарната група (ПГ) Десислава Атанасова и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. От страна на „Български възход“ дойдоха председателят на ПГ Стефан Янев, Надежда Самарджиева и Георги Самандов. 
Надявам се с повече дипломатичност и с повече диалог да успеем да потърсим общите допирни точки, така че да може да се излезе от тежката ситуация, в която България се намира, и по възможност да се избегнат поредните извънредни избори, посочи Габровски.
В интерес на възможността да се направи кабинет сме готови на разговори както в случая, както вие сте носител на първия мандат, така, ако той не е успешен, ще продължим по реда, посочи Янев.
По-рано днес проф. Николай Габровски разговаря с представители на „Демократична България“ и „БСП за България“.