През 2022 година Община Казанлък е подпомогнала здравните заведения със 741 хиляди и 648 лева, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. От тях 456 хиляди и 964 лева са вложени в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Христо Стамболски", а 284 хиляди и 684 лева – за Диагностично-консултативен център (ДКЦ) "Районна поликлиника". 
За Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) в МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" с общински средства са закупени респиратор и 10 инфузионни помпи. Изградена е и вътрешна инсталация за медицински газове във Вътрешно отделение, Неврологично отделение и ОАИЛ, напомнят от администрацията. В ремонт на отделението по хирургия са вложени 290 хиляди лева, закупени са и медикаменти, защитни облекла, дезинфектанти и други консумативи на стойност 40 хиляди лева.
През 2022 година Община Казанлък за осма поредна година подпомага лекари и специализанти по здравни грижи в МБАЛ "Д-р Христо Стамболски", като фондът за подпомагане е в размер на 30 хиляди лева. От администрацията посочват, че от тази помощ са се възползвали шестима лекари и един специализант в различни медицински направления. С това подпомагане Общината цели повишаване на конкурентоспособността, достъпността и ефективността на предоставяните услуги в медицинското заведение. 
От общинския пресцентър допълват, че администрацията е осигурила и изхранване на персонала, работещ в лечебното заведение по време на пандемията от COVID-19, като за това са отделени малко над 30 хиляди лева. За асфалтиране на паркинга пред болницата са вложени 60 хиляди лева. 
В ДКЦ "Районна поликлиника" са закупени ехограф за акушеро-гинекологичния кабинет и DR за рентгеновото отделение, както и нов рентгенов апарат на обща стойност над 120 хиляди лева.
През миналата година там е изпълнен и проектът "Внедряване на мерки за енергийна ефективност", реализиран с финансовата подкрепа на Националния доверителен екофонд по Инвестиционната програма за климата, посочват още от местната администрация. Общата стойност на този проект е малко над 800 хиляди лева, от които 120 хиляди лева са съфинансирани от общинския бюджет. Тази година Общината направи и капиталови трансфери в размер на 80 хиляди лева за изграждане на товаро-пътнически асансьор в ДКЦ "Районна поликлиника", чието въвеждане значително ще подобри качеството на обслужването в медицинското заведение. Срокът за изграждането на съоръжението е до края на т.г. За обновяване на паркинга пред Районната поликлиника са вложени 32 хиляди лева, допълват от общинския пресцентър.
Както БТА съобщи, по думите на заместник-кмета по социални дейности Ахмед Мехмед, финансовото състояние на двете здравни заведения е добро. За първото деветмесечие на тази година МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" има над 150 хиляди лева счетоводна печалба, а ДКЦ "Районна поликлиника" – над 100 хиляди лева, уточни той и изрази мнение, че това се дължи не само на доброто управление от ръководствата, но и на подкрепата, която те получават от местната администрация. Мехмед коментира още, че основният проблем в здравните заведения е липсата на кадри и застаряването на медицинския персонал. Той отбеляза, че администрацията обмисля действия, с които да създаде условия за привличане на студенти с медицински специалности от Тракийския университет в Стара Загора и други висши учебни заведения.