В Гулянци започват празничните прояви, посветени на Рождество Христово. Тази вечер кметът на общината Лъчезар Яков ще запали светлините на коледната елха в центъра на града. Това съобщи Надя Любенова, главен специалист в общинската администрация. 
"Коледното дърво на Гулянци е на повече от 40 години, височината му е 20 метра. Елхата е обсипана с над 300 метра светлинни гирлянди, топки и снежинки", добави Любенова. 
Тази година е украсен целият площад на града. "В празнична премяна са фенерите, създадена е феерия от снежинки пред читалището. Градинката пред сградата на администрацията вече е атрактивно място за снимки на малки и големи, декорирана с огромни подаръци, светещи еленчета и любимият Дядо Коледа. Фигурата е специален подарък за децата от местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни", каза още Любенова.
Кметът Лъчезар Яков коментира, че заради пандемията от COVID-19, две години коледните празници са отбелязвани по-скромно. Затова сега е решено за радост на жителите на общината да има по-богата украса и повече светлини в предпразничните дни.
Останалите събития, с които в Гулянци ще отбележат празниците, са конкурс за коледна украса, базар и музикална изненада в дните 20, 21 и 22 декември, от 10:00 до 12:00 часа.