Приключи конкурсът за стенд-ъп комедия на Сатиричния театър "Алеко Константинов", съобщават от трупата. 
Журито в състав Калин Сърменов - председател, и членове Богдана Костуркова, Михаил Тазев и Николай Младенов, присъжда наградата "Алеко Константинов" на пиесата "Клуб на пороците" от Николай Гундеров.
Николай Павлов Гундеров е роден през 1974 г. Завършва славянски филологии в Софийския университет, а след това режисура и драматургия в Академията за изящни изкуства в Прага. Авторският му спектакъл "Леки четива" е оценен от Международната академия за изкуства в Париж и представен в редица европейски столици. За стихосбирката си "Синтаксис на грижите" е оценен като най-добър дебютант на "Южна пролет". Спектакълът му "Вернисаж" от Вацлав Хавел получава наградата за режисура на чешката театралната академия DAMU, а през 2005 г. на Международния студентски фестивал във Варшава взима наградата за актьорско майсторство "Ян Кречмер" на Съюза на полските актьорски асоциации.
В Сатирата е режисирал спектаклите "Пациенти & клиенти" по Марк Камолети в "Детектор на лъжата" на Василий Сигарев (Сатиричен театър, София), а също  "Мъж на верижка" от Ж. Фейдо (Жижковски театър, Прага), "Вернисаж" от Вацлав Хавел (театър "Елиадовна книховна", Прага), "Рейс" по Станислав Стратиев (НАТФИЗ, София), "Г-жа министершата" от Бранислав Нушич (Театър "Диск"”, Прага). Участва като актьор във филма на Иржи Менцел “Обслужвах английския крал”. Съосновател е на театър Trifonoff & Gunderov. 
Както писа БТА, конкурсът беше обявен през януари - за непубликувани, непоставяни, неучаствали в други конкурси нови сатирични комедии. Наградата е 1500 лева, а Сатирата си запазва правото да постави наградената пиеса до една година след обявяването на наградите.
"Този жанр позволява да имаш пълната свобода като автор и като артист-комик. В най-често срещаните варианти комедиантът е и автор на своя текст, скеле или скица, по която се движи по време на сценичното случване. А в т. нар. импровизационна стенд-ъп комедия комедиантът на момента измисля накъде да върви разказът му", разказват от Сатирата. По думите им най-важното в едно такова изпълнение е комуникацията с публиката и премахнатата четвърта стена, позната от психологическия театър.
/ДД/