В Прищина тържествено бе представена монументалната творба на Албан Муджа „Никога не казвай никога“, предаде за БТА агенция КосоваПрес. Тя е вдъхновена от излъчената по телевизията политическа дискусия на Адем Демачи и други затворници през 90-те години, когато избухнаха войните в бивша Югославия и „Никога не казвай никога“ е призив да не се отказваме от свободата и равенството.
Художникът Албан Муджа изрази задоволството си, че след дълга работа творбата вече е завършена. 
„Идеята е на повече от 20 години, като вдъхновението дойде от публична дискусия с участието на политика Адем Демачи. Опитахме се творбата да бъде посветена на него и на всички политически затворници в Косово от 80-те и 90-те години”, каза Муджа.
Министърът на културата, младежта и спорта Хайрула Чеку определи Адем Демачи като централна национална фигура. 
Той каза още, че публичните пространства на градовете трябва да представят повече изкуство.
Кметът на Прищина Перпарим Рама каза, че тази творба трябва да се приеме като отправна точка за всички хора, че ако вярват, всичко може.
(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)