Бургас не е само град на здравите традиции, Бургас е град на прогреса, град на бъдещето. Бургас показа как може по най-добрия начин една община да си взаимодейства с държавната власт, обществените организации, бизнеса, гражданите. Това каза президентът Румен Радев в морския град. Той пристигна там, за да поздрави жителите му по повод празника на града - Никулден.
Радев бе официален гост на тържествения концерт и церемонията по запалването на светлините на коледната елха на централния площад "Тройката".
Радев посочи, че в Бургас еднакво добре работят, както тежката индустрия и транспорта, така и информационните технологии.
В словото си държавният глава добави: "Бургас се превърна не само в пример, Бургас вече задава стандарт и в здравеопазване, и в образование, и в зелени политики, и в иновативни решения, грижа за възрастни и младите хора, за хората със специални потребности. Но през всички години едно нещо остава неизменно – това е свободният, свободолюбив творчески дух на бургазлии. Бургас, откакто се помним, е и ще продължи да бъде град на поетите, на художниците, на артистите, на музикантите. Бургас дава огромен принос не само към брутния вътрешен продукт, но и към българската култура".
"Научно е доказано, че най-красивите и интелигентни жени са от Бургас, но мога да добавя и най-взискателните, затова и бургаските мъже все ги тегли към морето", добави президентът. 
Радев каза, че бургазлии трябва да се гордеят с всичко, което е постигнато след години работа и труд, да се гордеят с младите хора и сигурното бъдеще. Президентът пожела на присъстващите светли коледни и новогодишни празници, здраве, топлина и щастие.
На централния площад "Тройката", за да отбележат празника на града, бяха се събрали стотици хора. Светлините на коледната елха бяха запалени от кмета на града Димитър Николов и ученици, представили се с отличия на международни олимпиади и състезания.
Румен Радев бе придружаван от съпругата си Десислава Радева. Събитието уважи и областният управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова.
На площад "Тройката" имаше концерт с участието на братя Аргирови, група FOUR, Мариана Добрева и Михаела Михайлова, Вокален ансамбъл "Фортисимо“, Калоян Николов, Бургаски духов оркестър, Хор „Милка Стоева“, Стоян Памуков и DJ Pancho.