Детски празник и послания за мир, не на вандализма и агресията предшестваха запалването на коледните светлини на трите елхи в центъра на Кърджали.
На кмета д-р инж. Хасан Азис и на Дядо Коледа, който пристигна със Снежанка, в тържествения момент помагаха децата на Кърджали, отброявайки от 10 до 1 времето на дългоочаквания миг. Белобрадият старец припомни колко е важно хората да се обичат и да си го казват и помоли всеки да прошепне "обичам те".
 „И тази година сме се погрижили да има цял вълшебен коледен град с вълшебна карета, коледен базар, Дядо Коледа и Рудолф, а както и в предни години, неизменна част от духа на Коледа е ангелът на Кърджали“, каза пред присъстващите кметът д-р инж. Хасан Азис. Той обяви и новия елемент в градската празнична украса - светещ надпис с името на родопския град.
Тази година всички изградени елементи от коледното градче на Кърджали имат своето послание. Базарът ще събира средства за лечението на Габи от Кърджали, която страда от "Сарком на Юинг", а необходимата сума за лечението ѝ в чужбина е непосилна за семейството на момичето. Светещите букви са с послание срещу вандализма и агресията. С ново послание е и светещият ангел, който при откриването си преди няколко коледи, бе посветен на българските медици в борбата с COVID – 19. Днес неговото послание е за мир.