Тази вечер, под звуците на Оркестър „Габрово“ и трите феи от Драматичен театър „Рачо Стоянов“, кметът на Габрово Таня Христова запали светлините на празничната украса на площад „Възраждане“. 
Десетки деца със своите родители излязоха на площада, за да се порадват на тържеството по запалването на светлините. Сградата на общинската администрация също грейна в множество светлини. 
Малко джудже донесе грейналата звезда, която освети коледната елха и направи така, че Габрово да заблести, каза кметът Таня Христова. 
„Нека да си пожелаем в навечерието на най-светлите, на най-вълшебните празници да бъдем добри, да позволим доброто да достигне до всички наши сърца и да го раздаваме на всички, които са около нас. Всички обичаме Коледа и тези прекрасни празници, защото сме заедно, защото сме усмихнати и можем да споделим тези съкровени моменти със семейството си. Аз от сърце желая на всички вас да не спирате да преживявате тези прекрасни моменти, да не спирате вие, по-порасналите, да радвате децата и да ги усмихвате. Те с с трепет очакват да се случи най-голямото вълшебство, а то е светлината и радостта никога да не угасват в техните очи. Това може да се случи, стига само да го поискаме и стига да бъдем заедно. Днес е един много хубав ден, искам да поздравя имениците, да им пожелаем да бъдат здрави, да бъдат щастливи и да продължават да ни радват“, каза още кметът Таня Христова. 
Тя символично пренесе „светлината“ чрез джудже асистент и така след обратно броене бяха включени светлините на общинската администрация и елхата, която се издига в центъра на града. Тържеството приключи със заря, която озари небето над площад „Възраждане“ в Габрово.