Сръбският президент Александър Вучич каза днес в Тирана, че не само не е било грешка, а е било добре, че Сърбия е присъствала на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, предаде Танюг.
„Много съм доволен от открития и честен разговор, който проведохме в Тирана за отношенията между Западните Балкани и ЕС. Говорихме за конкретни неща - от подкрепа на стойност 160 милиона евро до края на годината в енергийната област до намаляване на разходите за роуминг, но също и за стратегически въпроси и всичко, което ни предстои, мерки за хармонизиране на визовата политика и много други неща", каза той пред журналисти.
Вучич изтъкна, че най-ценното на тази срещата на върха е било, че разговорите са били по-открити, по-искрени и по-честни от всякога и че участниците са успели да се чуят и да се изслушат.
Сръбският президент участва в срещата, след като заплаши миналата седмица, че може да не отиде в Тирана на фона на спора с Косово, чиято независимост Белград не признава, за назначаването на косовски сръбски министър, отговарящ за общностите в правителството на Прищина.