Принц Уилям и съпругата му - херцогинята на Кембридж Катрин, са идеалната двойка с оглед на разликата в ръста, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено сред 2000 души във Великобритания от сайта Лавхъни.
Израснали с приказки за високи, стройни и красиви принцове и рицари, вече порасналите жени все още смятат, че идеалният партньор трябва да ги надминава по ръст.

Така дамите се чувстват сигурни и защитени.

Проучването разкрива, че според повечето представителки на нежния пол идеалната разлика във височина е около и малко над 10 сантиметра.
С ръст от 190,5 сантиметра принц Уилям, например, е по-висок от съпругата си, херцогинята на Кембридж (приблизително 178 сантиметра) с 12 сантиметра.
До идеала се приближават и двойки като Брад Пит (180,3 сантиметра) и Анджелина Джоли (170,1 сантиметра), и Даниъл Крейг (177,8 сантиметра) и Рейчъл Вайс (167,6 сантиметра).

Резултатите от допитването показват още, че въпреки бляновете на дамите за по-висок мъж, внушителните 83 процента от тях са доволни от ръста на партньора си.
Само 14 процента от анкетираните жени споделят, че искат мъжът до тях да с по-внушителен ръст.
Седем процента от участничките в анкетата намират за идеална разлика в ръста от 5 сантиметра, каквато е тази между актрисата Кийра Найтли и съпруга й, рокаджията Джеймс Райтън.

Според същия процент перфектна е още по-внушителната разлика във височината между партньорите - между 15 и 20 сантиметра. Пример за такава двойка са Дейвид и Виктория Бекъм.

Десет процента са на мнение, че идеалният вариант е партньорите да са с еднакъв ръст като например Джейсън Стейтъм и партньорката му Роузи Хънтингтън-Уайтли.

Данните от допитването показват още, че разликата във височината между партньорите е по-важна за жените, отколкото за мъжете.
Повечето представители на силния пол изобщо не обръщат внимание на този фактор, когато се впускат в ухажване на потенциална партньорка.