Тържествата по случай коледните празници в община Троян ще започнат със запалване на светлините на елхата днес, на Никулден, от 17:30 часа на площад „Възраждане“, съобщават от общинската администрация.
Преди това децата от вокална група „Щурче“ при Центъра за подкрепа на личностното развитие ще се погрижат за доброто настроение на присъстващите.
Фотографът Найден Индерлийски е осигурил коледен декор за фотосесии. Всеки желаещ може да си направи снимка пред атрактивния кът за снимки, оформен пред пощата на Дядо Коледа, където децата пускат писма с желания към обичания старец.
Най-малките ще бъдат зарадвани с пристигането на белобрадия старец, а неговите помощници - джуджетата, ще ги зарадват с коледни лакомства.
По традиция кметът на община Троян Донка Михайлова ще открие благотворителната кампания „Подари на непознат“.
От Община Троян съобщиха за БТА, че кампанията се организира за седма поредна година и е в помощ на деца и възрастни в затруднено социално и финансово положение. Тази година се очаква подаръци, под формата на храни, дрехи, обувки и др.,  да получат над 70 жители на общината.  Предстои да бъде публикуван списък с техните нужди. Даренията ще се приемат до 23 декември в сграда на Общината.
Днешната празнична програма ще продължи в 18:00 часа в салона на Народно читалище „Наука - 1870“, където от Фолклорния ансамбъл „Пирин“ ще представят спектакъла „Между девет планини“.