С нова придобивка в Основно училище „Антон Страшимиров“ в поповското село Светлен подкрепят целодневната форма на обучение. Обзаведена е стая с подходящи мебели, закупени са разнообразни материали, съобразени с възрастта и потребностите на учениците, каза пред БТА директорът на учебното заведение Биляна Милева. 
През тази учебна година в школото е реализиран проектът "Мога, знам, творя" в подкрепа на целодневното обучение на учениците, част от Националната програма "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда" на МОН. Отпуснатите и използвани средства са 9955 лв. С тях са закупени подходящи мебели, игри, пъзели, книги и енциклопедии.
Директорът обясни, че преподаватели са разработили тематични разпределения, на чиято база са закупени и нужните пособия. Учебните помагала са съобразени с темите и изискванията на преподавателите за заниманията по интереси. Създадена е приятна, предразполагаща обстановка за обучение, отдих и игри. От новата придобивка ще се ползват около 40 деца от прогимназиален етап. За по-млаките подобно помещение е обособено през миналата учебна година.
Отново след спечелен проект, училището вече има и своя библиотека.  Проектът е по модул „Библиотеките като образователна среда“. В изпълнението са вложени 4228 лв. Обособени са помещение с кътове за четене, закупени са и книги, с които да стартира дейността на библиотеката. Предстои училищният екип да организира дейности за обогатяване на фонда. 
През тази година в средищното училище в  село Светлен се обучават и възпитават 86 деца от населеното място и от още шест, намиращи се в близост. За тях се грижи педагогически екип от 15 специалисти, допълни директорът Биляна Милева.