Президентът на Русия Владимир Путин премина днес с кола по частично разрушения през октомври Кримски мост и това беше първото му посещение на Кримския полуостров от началото на руската офанзива срещу Украйна, съобщиха руски медии, цитирани от Франс прес.
Руските телевизионни канали разпространиха кадри, на които Путин шофира автомобил, и съобщиха, че президентът се движи по Кримския мост, свързващ анексирания от Москва украински полуостров с руска територия.
Владимир Путин шофира по пътя към Кримския мост, който беше ремонтиран след експлозията през октомври и разговоря с работници, се казва в изявление на Кремъл. По време на пътуването вицепремиерът Марат Хуснулин, който седи на предната седалка до шофиращия Путин, „докладва на държавния глава за напредъка на ремонтните дейности“, пише още в изявлението на Кремъл.
Пътно-транспортното съоръжение беше повредено през октомври от мощна експлозия, за която руските власти обвиниха украинските сили, припомня АФП.
На 8 октомври експлозия на камион бомба блокира движението по една от двете ленти за движение по моста. Русия приписа атаката на украинското военно разузнаване и отговори с няколко вълни от удари по енергийни обекти в Украйна и друга ключова инфраструктура, последната от които беше извършена днес, предаде Асошиейтед прес.