С три заглавия, две от които тематични, кърджалийските театрали ще зарадват публиката в навечерието на коледните и новогодишни празници, каза за БТА директорът на Театрално музикален център – Кърджали Гълъб Бочуков.
Първият от тях – „Коледна бъркотия“ с режисьор Атанас Атанасов, бе представен днес пред очакващата Добрия Старец детска публика. На сцената на кукления театър се заплете същинска коледна бъркотия. Заедно с актьорите, малчуганите се впуснаха в търсене на откраднатите ботуши на Дядо Коледа, за да има с какво той да тръгне по света, за да раздава подаръци. В духа на празника историята завърши с щастлив край – ботушите бяха намерени, а Дядо Коледа чакаше след представлението малчуганите, за да му кажат лично какви подаръци искат да получат.
"Коледа в гората" е второто от трите заглавия, което ще зарадва отново детската аудитория. То е на 11 декември,  неделя, от 11.00 ч. в куклена зала. „Коледата ходи всяка година при децата и всички се готвят за нея, защото обичат подаръците. Но тя ходи и в гората, а Мечо с неговия зимен сън никога не е виждал този празник и пропуска всички зимни приключения“, споделят за постановката в аванс от ТМЦ – Кърджали. Представлението е по Туве Янсон. Драматизацията е на Янко Митев, режисьор е Гълъб Бочуков, а сценограф – Сийка Моллова.
С пиесите "Коледна бъркотия" и "Коледа в гората" ще зарадваме и децата в Момчилград, Неделино, Смолян, Девин, Чепеларе и други населени места, обясняват от театъра. И уточняват, че третото заглавие е за по-възрастната аудитория. "Пепепляшка" пресъздава една вълшебна приказка за любовта, търпението, доброто и сбъднатите мечти. По текстове на Братя Грим, представлението е под режисурата на Атанас Атанасов, хореографията на Веселина Арабаджиева и костюми дело на Ваня Петкова.
„Пепеляшка“ ще се играе на голяма сцена на 12 декември, понеделник, от 18.00 ч., както и на 13 и на 17 декември от 10,30 часа, отново на голяма сцена.
За всички желаещи да се снимат с Дядо Коледа, той ще очаква малки и големи с шейната си във фоайето на театъра.