Жена на 41 години и 15-годишната й дъщеря загинаха тази сутрин в 7:40 часа часа при тежка катастрофа по пътя от Димитровград за село Добрич, съобщи Регионалният пресцентър на МВР в Хасково. Произшествието е настъпило при удар между два леки автомобила. Майката, която е управлявала леката кола, е загинала на място, а тийнейджърката - на път за болницата. В автомобила е пътувала и втора дъщеря на жената, като тя е транспортирана за лечение в пловдивска болница.
Водачът на другата кола, мъж на 39 г. от Димитровград, е приведен в хасковската болница за лечение. По първоначални данни, колата на жената се е ударила челно в насрещно движещия се автомобил. Работата по изясняване на причините за инцидента продължава. Образувано е досъдебно производство. Движението бе пренасочено през обходни маршрути. Към 11:00 часа пътят е освободен за преминаване, уточниха от полицията.
От началото на тази година досега при тежки пътно-транспортни произшествия в Хасковска област преди този случай загиналите бяха деветима, а ранените - 278. Спадът на случаите с фатален изход в сравнение с миналата година е около два пъти.