Има заподозрени за заплахите за поставени взривни устройства в училища в Скопие и веднага след като бъдат потвърдени определени данни МВР в Северна Македония ще се действа по указанията, които прокуратурата ще даде, каза в интервю за Канал 5 министърът на вътрешните работи на страната Оливер Спасовски.
По думите му имейлите, които от почти месец получават в някои училища в Скопие по същество са „терористичен акт и много трябва се мисли, когато се прибягва до подобни дейности”. 
След двуседмично затишие днес отново осем училища в столицата на Северна Македония, две от които основни, са получили имейл с информация за поставено взривно устройство. Учениците бяха евакуирани, сградите проверени, като и този път информацията се оказа лъжлива. 
Спасовски уточни, че изпратените съобщения са с почти идентично съдържание, че проверките, които трябва да бъдат направени водят до намаляване на ресурсите на МВР, но "най-неприятното е, че това създава безпокойство у гражданите и виновните трябва да бъдат строго наказани".
„Това са хибридни атаки и тези атаки вече могат да бъдат много по-опасни, бих казал, от конвенционалните. И това е целта - да предизвикат несигурност сред гражданите, паника, страх, да предизвикат нестабилност в държавата, в институциите, да нагнетят напрежение”, каза Спасовски.
.