Окръжната прокуратура в Ловеч е възложила на директора на областната дирекция на МВР и на кметовете на общини в Ловешка област извършването на контролни проверки за безопасността на пешеходните пътеки. Ще се проверява наличието на добра осветеност на пешеходните пътеки и наличието на видими пътни знаци, които ги обозначават, както и на съответствието на вертикалната, хоризонталната и светлинната маркировка на кръстовищата във всички населени места. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.
От там посочват, че повод за проверката са констатациите, че в Ловеч само на някои кръстовища са поставени допълнителни осветителни тела, които създават по-добра видимост на пешеходните пътеки, а повечето от тях остават опасни за пешеходците в тъмната част на денонощието.  
Това е втора проверка за безопасността на пешеходните пътеки, възложена от Окръжна прокуратура – Ловеч. След приключване на първата през април миналата година е изготвено предложение до кмета на община Ловеч за отстраняване на нередностите.
БТА припомня, че в началото на седмицата областният управител инж. Светослав Славчев поиска в писмо до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обследване на пътната настилка на място в "невралгичните участъци" по пътя София – Варна на територията на Ловешка област.