Шейх Ахмед бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, председател на Медийния съвет на Дубай, приветства медиите на Обединените арабски емирства (ОАЕ),  затова че вървят в крак както с бързия растеж на емирствата, така и с глобалното медийно развитие, предаде информационната агенция на ОАЕ – УАМ. Местните медии възприемат иновативни технологии и въвеждат нови тенденции в индустрията.
В изявление по случай 51-вия Национален празник на ОАЕ, шейх Ахмед каза, че Националният празник на Обединените арабски емирства е възможност за гражданите да се посветят отново на напредъка на страната.
Шейх Ахмед добави, че тазгодишният Национален празник също предоставя още една възможност да бъдат отпразнувани постиженията на основателите на емирствата, които са работили усилено, за да създадат солидните основи, необходими за икономически растеж и човешко развитие. Постиженията на покойния шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян и покойния шейх Рашид бин Саид Ал Мактум ще бъдат запомнени от бъдещите поколения. Шейх Ахмед призова гражданите на ОАЕ да удвоят усилията си за затвърдяване на статута на страната като глобален лидер в растежа и високите постижения.
(Тази информация се разпространява от БТА по споразумение с агенция УАМ.)