Току-що разбрахме, че "хартиената коалиция" е решила, че днес е денят, в който ще прокара хартиената бюлетина. Това каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков по време на съвместен брифинг на парламентарната група с тази на „Демократична България“ (ДБ) в сградата на Народното събрание.
„Днес е денят, в който демократичният вот на всеки български гражданин ще бъде подменен. Днес е денят, в който отваряме отново вратата за 15 % невалидни бюлетини. Днес е денят, в който отново отваряме всички гласове на Бургас, Варна и Пловдив, взети заедно, да са по-малко от невалидните бюлетини, както по време на изборите през 2015 г. Днес е денят, когато изкривяването на демократичния вот кара цялата система да работи корупционно – от изкривени избори, откраднат вот, до откраднати данъци, до пари в чували, бюлетини в чували“, каза Петков. Всички български граждани, които уважават своя глас, продължавайте да отстоявате своите права, призова той.
Щеше да има дебат, щеше да има комисия, щеше да има изслушване на всички аргументи - не го видяхме това, заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов. По думите му сме видели прокарване на това, което хартиената коалиция е решила. Ако гражданите искат да подкрепят тези от нас, които в зала ще се борим против това нещо, денят е днес, каза Иванов.
Всичко се използва в тази игра, използва се и световното първенство по футбол, коментира съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. Той каза, че от "хартиената коалиция" разчитат, че голяма част от хората повече ги интересуват футболните мачове, а не по какъв начин ще гласуват. Софиянци трябва да докажат обратното, разчитаме на тях, допълни Атанасов. 
Преди по-малко от 20 минути ГЕРБ, ДПС и БСП поставиха хартиената бюлетина над законите по Плана за възстановяване и устойчивост, както и над Закона за бюджета, които трябва да се разглеждат в комисия, над това да наложим данък върху свръхпечалбите на енергийните дружества и на „Лукойл“, каза съпредседателят на ПП Асен Василев. По думите му това е по-малко важно за тези три партии от това да откраднат изборите с хартиена бюлетина. 
Ние ще направим всичко да попречим на този процес, защото това е кражба на вота на българските граждани и връщане обратно към чувалите на ГЕРБ, допълни той. Василев изрази надежда, че и българските граждани не са съгласни с „този план на мръсната машина за правене на избори и кражба на парите на данъкоплатците“.