Кубче с миша отрова е било залепнало за черпака, с който леличките от ЦДГ "Слънце" са сипвали млякото по купичките на децата. Тази шокираща новина съобщи кметът на Асеновград Емил Караиванов.
"Веществото, попаднало в млякото на децата не е е от мандрата, нито от доставчика", категоричен е Караиванов.  Има съмнение за чужда и злоумишлена намеса затова е сигнализирано в полицията и кметът е издал заповед за вътрешна проверка.

Млякото е пристигнало в детската градина в кофички от 500 гр. и е изсипано в казан, за да може да се свари. Било е общо 28 литра. При изсипването никой не е забелязал чуждо тяло, затова се предполага, че на някой от черпаците е било залепено купчето отрова.

Фирмата, която се грижи за борбата с гризачите в детската градина също е била на място и лично пред кмета е показала къде държи тази отрова. Тя не е поставена в кухненския блок, а на входа и на изхода и реално няма как да попадне в храната, освен ако не е умишлено занесена.

До час ще излязат кръвните проби на децата, в зависимост от резултатите ще бъдат направени повторни прегледи и децата ще бъдат настанени в болница.