За приключване на строителните работи по изграждането на главния газопровод Неготино- Битоля с дължина 92 км., с което практически се свързва и цялото трасе от  Клечовце (Куманово) до Битоля с дължина около 188 километра, на място пристигнаха премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, министърът на транспорта и съобщенията Благой Бочварски и директорът на Националните енергийни ресурси Байрам Реджепи.  
В изявление пред медиите Ковачевски посочи, че по този начин се изпълнява планът за реализацията на тази част от големия проект за газификация на държавата. 
„Компаниите от този регион, както и от района на Прилеп и Битоля, вече могат да правят планове за използване на природен газ в производствените си процеси и по този начин да бъдат по-конкурентоспособни с компаниите в региона. Точно тук в близост, на този участък, ще бъде изграден планираният междусистемен газопровод  с Гърция, от Неготино до границата с Гърция, с дължина 67 км. и ще имаме достъп до природен газ от цял ​​свят“, каза Ковачевски.
„Стойността на този проект, който свързва централната част на страната с региона Пелагония, възлиза на над 36 милиона евро и представлява една от най-значимите капиталови инвестиции у нас. С изграждането на газопровода ще повлияем значително за намаляване на разходите на фирми и граждани”, каза министърът на транспорта Бочварски.