Над 20 работодатели се включват в тазгодишната кариерна борса, която се провежда в Бургаския свободен университет. Сред представителите на бизнеса са едни от най-големите компании от промишлеността, ИТ сектора, транспорта и енергетиката. Тази година събитието се провежда в рамките на Деня на отворените врати, организиран всяка година от висшето училище. 
"Имаме честта отново да дадем началото на Деня на отворените врати след пандемията. При първото му издание през 2013 година пред БСУ имаше една огромна възстановка на хоризонтален ветрогенератор, която беше пред сградата на университета в продължение на три месеца. Тогава за първи път полетя и дрон. Тази година за първи път освен Деня на отворените врати, се провежда пълномащабна кариерна борса. Тук е и нашият партньор – един от най-големите организатори на такива събития "Джоб Тайгър" (JobTiger), има представители на най-големите компании в областта на промишлеността и информационните технологии. През целия ден ще се организират отворени лекции", каза по време на откриването ректорът на Бургаския свободен университет проф. д-р Милен Балтов.  
Днес университетът е отворен за учениците от всички бургаски училища и за техните родители. Преподаватели ще представят различните специалности, по които БСУ ще приема студенти през следващата академична година. Ще има презентация на материалната база, както и срещи с преподаватели и студенти. Организирани са различни викторини, бизнес игри и работни ателиета.
"Щастлива съм като областен и декан да ви приветствам с добре дошли. Тук сред нас има много ученици, днес ще има много инициативи. Аз и моите колеги от Юридическия факултет ще запознаем учениците и учителите от ОУ "Васил Априлов" с правата на децата, но и с техните отговорности, разбира се", каза по време на откриването областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова, която е и декан на Центъра по юридически науки в БСУ. Гости за откриването на мащабното събитие в университета бяха и заместник-кметът по финансовите въпроси в Община Бургас Красимир Стойчев, както и директорът на Регионалното управление по образованието (РУО) в Бургас Петя Петрова. 
"Традиция е всяка година да провеждаме борса за кариерно развитие, наша цел е да свържем образованието с бизнеса. Затова и с нашето мото призовава - да творите, да работите и да изберете Бургас за своето развитие“, каза Красимир Стойчев. 
Кариерната борса в БСУ се провежда в рамките на проект "Модернизация на образователните решения за кръгова икономика, стратегически инфраструктури и производства (МИKС-ИП)", финансиран по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Над 20 компании от цялата страна представят на гимназисти и студенти възможностите за кариерно развитие, които предлагат. Представителите на фирмите-участници презентират основна информация за своите компании, както и перспективите на бизнеса в съответната сфера.