За втори път бургазлията Георги Йорданов надига глас срещу еротични реклами в областния град. След жалба, внесена до омбудсмана на Бургас, сега Йорданов се обръща и към кмета, и общинския съвет, предаде БГНЕС.

В писмо до тях той изказва възмущение срещу "силно предизвикателните реклами, съдържащи откровено еротично съдържание в нашия град". "Тези реклами са позиционирани на обществени места, достъпни за всички граждани, без значение от тяхната възраст, като възлови кръстовища, витрини на магазини, в близост до училища и детски градини, на билбордове по главните булеварди, в големите търговски центрове и т.н.", заявява бургазлията.

Под прицел на Георги Йорданов са реклами на секс шопове, автомивки и автокъщи, реклами за климатици и фитнес студия. Обектите, които бургазлията посочва, действително изобилстват от разголени женски тела. А един от обектите се промотира от разсъблечения поп-фолк изпълнител Азис в страстна прегръдка с бившата си половинка Китаеца.

Любопитен факт е, че Йорданов сигнализира и за реклама на местна кабелна телевизия с лика на актрисата Ева Лонгория. След предишната акция на бургазлията, собственикът на телевизията сложи на плаката, на мястото интимните места на модела, две ленти с надпис "Цензура".

Според Георги Йорданов, който е събрал и 200 подписи в своя защита, в общинската наредба за опазване на реда е забранено да се извършват действия, които нарушават моралните норми на обществени места, а подобни реклами нарушават именно този текст.