Тази сряда, 30 ноември, честваме свети апостол Андрей Първозвани, когото Господ Иисус Христос първи е повикал да Го последва и който първи проповядва Евангелието по българските земи. В негова чест в студиото на предаването "Живото слово" в ефира на радиото "Епархийски глас" ще гостува предстоятелят на празнуващия столичен храм "Св. апостол Андрей Първозвани" в кв. "Банишора - иконом Стилиян Табаков, съобщиха от Софийската митрополия.
Отец Табаков ще припомни за подвига на светия апостол, за чествания преди няколко дни св. Стилиян Пафлагонийски, както и за предстоящите пътувания на Поклонническо-просветния център към Софийската митрополия "Св. Йоан Рилски", на който той е председател.
Вторият гост през тази седмица ще е музикантът Цветан Крумов, диригент на Националния филхармоничен хор. Той ще разкаже за своя интерес към двата стила църковна музика, изпълнявана от хора, както и за предстоящия Рождественски концерт в столичната зала "България".
Водещ на този брой на "Живото слово" ще е Пламен Михайлов.
Предаването "Живото слово" може да се слуша от 20:30 часа, с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 часа през нощта - в медията на Софийската света митрополия "Епархийски глас", на адреса на радиото.