Полицаи от Белоградчик са претърсили фирмен склад, разположен в землището на село Рабиша. Намерени са над 13 кубични метра дърва без документи, съобщават от Областната дирекция на МВР - Видин.
Дървеният материал - 7,3 кубика дъб и други 6 кубика дърва без документи, доказващи законния им произход, били натоварени в паркиран в двора на склада автомобил. Задържани са установените на място двама мъже - 37-годишен от с. Рабиша и 47-годишен от с. Ружинци, които са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Иззети са превозното средство, дървесината, два моторни триона, общинска горска марка. Установено е, че дървата са отсечени от местността Лещарковица в землището на село Рабиша. Разследването по случая продължава, в Районното управление е образувано досъдебно производство.
За последните двадесет дни на територията на Видинска област полицията е извършила проверки и установила в 13 случая незаконна сеч, с общо над 51 кубика дървен материал показва справка на БТА в информационните бюлетини на ОД на МВР.
При проверки на частни адреси в различни населени места, товарни автомобили и в хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната сеч, криминалисти са регистрирали 13 случая на превоз и съхранение на дърва за огрев, които са без документи и горска марка. Общото количество открит дървен материал е 51,5 кубика – бук, дъб, акация и цер, за които собствениците и шофьорите, превозвали ги не са представили документи, доказващи законния им произход. На собствениците са съставени актове по Закона за горите и по случаите в съответните Районни управления са заведени преписки.