Пазарджик ще бъде домакин на Международната музикална академия  "Нота по нота", съобщи за БТА директорът на Младежкия дом в града Инна Церовска.
Културната институция е организатор на форума, а финансирането е осигурено от Община Пазарджик.
Първото издание на музикалната академия е през 2002 година. Заради КОВИД пандемията през 2020 г. конкурсът е отменен, а през 2021 г. е проведен онлайн, обясни Церовска.
"Нота по нота“ дава възможност както за обучение с водещи музикални педагози, така и за конкурсно състезание между участниците, каза Церовска и уточни, че участниците, продължаващи в конкурса, ще имат изпълнения на два сценични концерта.
Директорът на Младежкия дом посочи още, че освен вокалните ателиета, изпълнителите ще участват и в ателие по сценично поведение, чийто водещ ще е Мила Роберт. 
Жури на изпълненията и вокални педагози ще са Мая Райкова - продуцент на българска джаз, поп и рок музика в БНР;  Етиен Леви - музикант и изпълнител, солист на вокална група "Трик", вокален педагог в родната версия на световни музикални формати и  Борис Тасков - оперен певец, солист в Старозагорската опера, фронтмен на прогресив рок групата Perfect Stranger. 
Музикалната академия ще се проведе от 2 до 4 декември.