Фондация „Нашите недоносени деца“ набира средства за психологическа помощ на родители. Това съобщиха за БТА от фондацията. От "Нашите недоносени деца" оказват психологическа подкрепа на родители на недоносени бебета, на родители на деца с увреждания, както и на родители, претърпели загуба, каза Моника Златанова, член на Управителния съвет на фондацията. От началото на тази година психологическа подкрепа са получили 70 семейства. По думите на Златанова средно на месец са необходими около 3800 лв., за да може да се осигури психологическата подкрепа на родителите. 
Желаещите да дарят може да го направят чрез кратко съобщение на номер 17 777 с текст DMS RODITEL или по банков път с основание “Дарение психологическа подкрепа”. Банковата сметка е публикувана на сайта на фондацията, в секция "Как да помогна?".
Всяка година в страната ни се раждат над 6500 недоносени бебета, припомниха от фондацията. Днес се отбелязва „Щедрият вторник“ - ден, в който се дарява и празнува щедростта. „Giving Tuesday“ е глобална инициатива, която се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и купуването на твърде много излишни вещи, и дава възможност да се обединят усилията в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи.