От няколко дни продължава напрежението, свързано с градския транспорт в Скопие, а частните превозвачи заявиха, че в петък столицата на Република Северна Македония ще бъде парализирана заради предстоящото блокиране на ключови пътни артерии с над 200 автобуса от двете асоциации на частните превозвачи.  
Вчера 30 автобуса блокираха едно от възловите кръстовища в Скопие. Заради посещението в Скопие на президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, за днес и утре протестите са спрени, но от петък предстои радикализация, каза собственикът на една от частните фирми превозвачи Ленин Йовановски. 
Като причина за протестите частните превозвачи изтъкват неизплатени суми за работата им. На заседанието на Общинския съвет в Скопие обаче директорът на Компанията за обществен транспорт Александър Стойковски заяви, че „всички фактури към частните превозвачи са платени и единствено дължими са текущите им вземания”.
От своя страна кметът на града Данела Арсовска обяви, че ако към частните превозвачи има задължения, те може да заведат дело, както и че ще бъде обявена нова обществена поръчка за онези, „които искат да работят честно”. 
Обвиненията между общинските съветници от ВМРО-ДПМНЕ и кмета Арсовска, която беше подкрепена именно от ВМРО-ДПМНЕ, а междувременно от опозиционната партия се разграничиха от нея, не доведоха до конкретно решение на извънредното заседание, а двете основни политически партии днес си размениха взаимни обвинения за ситуацията.
Според СДСМ хаосът в Скопие се случва заради „некомпетентността на градската управа, ръководена от ВМРО-ДПМНЕ”.
„Скопие за първи път в историята остана без градски автобусен транспорт, а тези дни цари пълен транспортен хаос. От обещания от Християн Мицкоски (лидера на ВМРО-ДПМНЕ) безплатен автобусен транспорт няма нищо наяве, няма нови автобуси, нито обещания завод за автобуси. Съществуващият автобусен транспорт също не се управлява, така че гражданите на Скопие са принудени с дни да използват само линиите на общественото транспортно предприятие, които не са редовни, което причинява безпокойство, закъснения за работа, училище, за университетите, при лекарите. Със своята некомпетентност ВМРО-ДПМНЕ създава ново бедствие за столицата”, излязоха с позиция от управляващия СДСМ.
Позицията на ВМРО-ДПМНЕ е противоположната: „Отношението на (премиера Димитър) Ковачевски и Арсовска към проблемите в град Скопие е лицемерно, тяхната тайна коалиция работи за всичко, освен за решаване на проблемите на жителите на града. С всеки ден Арсовска доказва защо е загубила подкрепата на ВМРО-ДПМНЕ. Гражданите не могат да се движат свободно, закъсняват за работа, децата за училище, буквално всичко е спряло. Ковачевски и Арсовска върнаха Скопие 100 години назад”, написаха от опозиционната партия .
От частните автобусни превозвачи са категорични, че от петък ще радикализират протеста си, но все още не съобщават кои точно кръстовища и натоварени улици и булеварди ще бъдат блокирани.