Най-малко 10 души загинаха, след като въоръжени нападатели атакуваха в неделя хотел близо до президентския дворец в столицата на Сомалия Могадишу, съобщи ДПА, като се позовава на полицията.
Сред жертвите са двама души с двойно сомалийско и британско гражданство, е казал пред агенцията Мохамед Дахир от сомалийската полиция.
Сомалийският министър на вътрешната сигурност Ахмед Мохамед Дудише е бил ранен при нападението срещу хотела, който е популярен сред политиците.
От свързаната с Ал Каида ислямистка групировка Аш Шабаб, която контролира обширни части от страната, поеха отговорност за атаката и казаха, че целта е бил разположеният наблизо президентски дворец, предаде Ройтерс. Нападателите са щурмували хотела "Вила Роуз" с експлозив и огнестрелни оръжия.
Терористичното нападение е извършено два дни след широкомащабна операция на сомалийската армия в централните райони на страната, при която според въоръжените сили са били убити поне 100 бойци на Аш Шабаб, след които 10 командири. Напоследък правителствените сили с подкрепата на въоръжени кланове и цивилни успяха да си възвърнат значителни територии от групировката.