• Търси се и неин приятел, също българин, но за него подробности засега няма
  • До неделя вечерта са били открити общо шест трупа, затрупани в калта

Откриха тялото на издирваната българка Николинка Благова след свлачището на италианския остров Иския. Според сайта "Фанпейдж" се търси и неин приятел, който й бил сънародник. За него подробности не се съобщават.

Тялото на 58-годишната Николина беше транспортирано в моргата на болницата Рицоли в Казамичола. Според местни медии тя била известна на остров Иския, където я наричали Нина.

До неделя вечерта са били открити общо шест трупа, затрупани в калта. Става въпрос за 31-годишната местна жителка Елеонора Сирабела, за възрастна италианка, за българката Благова, за 16-годишно момче, 6-годишно момиченце и едно бебе.

Българката Николина работила на остров Иския като камериерка и в ресторанти. Обичала много мястото. От няколко години живеела в Германия с партньора си, с когото се запознали именно на Иския. Той бил ресторантьор.

Николинка подала документи за получаване на италианско гражданство и преди три дни се върнала в Иския, за да уреди някои финални подробности. Миналия четвъртък тя била обявена законно за италианска гражданка. Трябвало да се върне в Германия, за да отпразнува това събитие с половинката си, но това така и не се случило.

Във фаталния ден Николинка е била очевидно на мястото на трагедията. Новината за нейното изчезване беше съобщена на партньора й в Германия от неговия внук, който е адвокат на остров Иския. Иначе от първи брак Николинка Благова имала деца и внуци в България.

Засегнато тежко е населеното място Казамичола Терме. Евакуирани са 200 души. Без дом са останали около 130 души. Според ревизирани данни ранените в трагедията са 4, от които един е в тежко състояние.