Председателят на парламента на Косово Глаук Конюфца заяви, че Сърбия "не отрича" намерението си да дестабилизира и раздели държавата Косово. Това съобщи специално за БТА косовската агенция КосоваПрес.
Конюфца, който говори на заседанието на двата парламента (на Косово и Албания) заяви, че интересите на албанския народ ще бъдат по-добре защитени, ако двете страни останат близо една до друга.
Той посочи, че светът днес е по-несигурен заради нахлуването на Русия в Украйна, и добави, че единствената държава "в центъра на Европа, която е останала свързана с Русия, е Сърбия".
Председателката на парламента на Албания Линдита Никола заяви, че днес Косово и Албания са две независими и демократични държави със стремеж за интеграция към Европейския съюз.
Това е първото заседание на двата парламента, което се проведе вчера в Тирана в навечерието на честването на независимостта на Албания.
(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)