В Плевен започва благотворителна кампания "Кафе с мисия. Коледа за нашите деца" в подкрепа на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания (ЦСРИДУ).
Организира се от магазин за кафе "Експресо" и ще продължи в рамките на месец, до 26 декември. На финала на кампанията ще бъдат дарени средства в размер на пет процента от оборота на магазина за този период. Освен, че в него се продава кафе, може и на място да се изпие чаша от ароматната напитка или пък чай. 
Идеята е на собственика Александър Николов, който е все още студент, но вече е решил, че иска да остане в родния си град и тук да развива свой бизнес.   
"Кафенето е социално място, тук се срещат много хора и реших, че трябва да се възползвам от този факт и да развием благотворителна кампания", разказа пред БТА Александър. С помощта на негова приятелка - Деница Вакова, разработват програмата за кампанията, като решават събраните средства да бъдат предоставени на ЦСРИДУ. "Нашата цел е освен да помогнем на центъра, но и да подсетим хората, че трябва, че е хубаво да даряват, да помагат", обяснява младият плевенчанин.
На място в магазина е поставена кутия за дарения от клиенти. Изложени са също така ароматни свещи, сапунчета и подаръчни комплекти за Коледа, изработени в арт ателиетата на центъра от майките на децата с увреждания, които го посещават. 
Александър се надява на успех за кампанията, която планира да се провежда и по повод други празници.