Обществена дискусия за бъдещето на Княжеската градина ще се състои утре в София, съобщиха организаторите.
Предвижда се в нея да участват представители на Столичния общински съвет, кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков, главният архитект на София Здравко Здравков и др.
През 2011 г. се състояха няколко дискусии за бъдещето на Княжеската градина и Паметника на съветската армия, в които участваха граждани, съсловни организации, архитекти, анализатори, журналисти, неправителствени организации и общински съветници. В резултат от тях е взето решение да се изготви задание за провеждане на конкурс с международно участие за идеи за доизграждане и развитие на Княжеската градина, припомниха организаторите. 
През 2012 г. екип, ръководен от главния архитект на София Петър Диков, изготви заданието за конкурса. По препоръка на Столичната община „Асоциация за развитие на София“ организира обществено обсъждане и заданието получи подкрепа. 
Идеята на предстоящата дискусия е да се напомни, че заданието не е загубило актуалността си, както и че то трябва да се внесе за обсъждане и одобрение в Столичния общински съвет, допълниха организаторите.
Дискусията ще бъде в Клуба на архитекта.