Млада жена от пловдивското село Пъдарско е открита мъртва днес, след като на 25 ноември нейни роднини я обявили за изчезнала. Задържан и с повдигнати обвинения за убийството е съпругът ѝ, с когото са разделени от една година. Информацията съобщиха на брифинг в селото окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева, старши комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР Пловдив, и Димитър Молев, наблюдаващ прокурор по делото.
Жената е тръгнала за работа в 5:00 часа сутринта на 25 ноември, но така и не е стигнала дотам. Тя е работила в индустриалната зона на съседното село Стряма. След като не се прибира към 15:00 часа същия ден, роднините ѝ подават сигнал, че е изчезнала. Същата вечер, около 19:00 часа, разследващите са стигнали до обосновани съмнения за фатален изход, коментира комисар Костадинов. 
След редица действия жената е била намерена. Става въпрос се за убийство, посочи прокурор Молев. 
От самото начало е арестуван съпругът ѝ, който оказал съдействие на по-късен етап, коментира Костадинов. Той е задържан за 72 часа. Мотивът му най-вероятно е ревност. Няма сигнали за домашно насилие и двамата съпрузи са с чисто криминално и съдебно минало. Извършени са огледи, претърсвания и изземвания на веществени доказателства.
Към момента има засилено полицейско присъствие в селото