Зеленият преход е един от основните приоритети на министерството на земеделието, горите и водното стопанства, наред с другите реформи, които провеждаме. Това заяви днес министърът на земеделието на Република Северна Македония Люпчо Николовски по време на акция за засаждане на дръвчета в Миладиновци. Това съобщи специално а БТА агенция МИА.
Вярвам, че заедно с отговорните компании и институции ще допринесем за промяна на съзнанието, за отговорно поведение и за колкото се може повече по-добри примери, каза Николовски.
В днешното събитие, провеждано с подкрепата на министерството на земеделието, горите и водното стопанство, се включиха над 300 души, които засадиха 27 000 дръвчета на десет хектара незалесени площи в Миладиновци.
Министър Николовски обяви, че през следващата година ще бъде удвоен бюджетът за екологичния преход. 
(Това е новината на деня в Република Северна Македония, избрана от Медийната информационна агенция /МИА/ за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Република Северна Македония да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)