Започна мащабен ремонт на сградата на Дом на културата „Емануил Манолов“ в Габрово. Общата стойност е над 6,5 милиона лева, а реконструкцията ще продължи 26 месеца. Дейностите по проекта бяха представени на пресконференция в Ритуалната зала на Община Габрово, а екипът, работещ по него, отговаряше на въпроси на граждани. 
Официалната „първа копка“ бе направена вчера от кмета на Габрово Таня Христова, въпреки че се работи още от септември. Предстои поставяне на топлоизолация, смяна на дограмата, ремонт на покрива и на водоснабдителната инсталация. Сградата е с разгърната площ над 9000 квадратни метра и цялостна реконструкция не е правена досега. 
Авторски надзор на изпълнението на ремонтните дейности ще упражнява арх. Орлин Кандулков, който е син на арх. Карл Кандулков, проектирал зданието. 
Залата за зрителите, помощните, репетиционните, гримьорните и всички помещения предстои да бъдат обзаведени по всички европейски изисквания. Домът на културата ще има съвременна техника и ще отговаря на всички противопожарни изисквания. Голямата зала на институцията ще разполага с 567 седящи места, ще бъдат създадени нови санитарни възли. 
Дом на културата „Емануил Манолов“ е построен за пет години, като началото е поставено през юли 1959 г. Отворен е през 1964 г. Построен е в стил неокласицизъм по проект на арх. Карл Кандулков, а скулптурното му оформление е дело на проф. Илия Илиев.