"Юск - България" постигна най-добрите си резултати досега с оборот от 504,8 млн. лв. и печалба от 18,6 млн. лв.  Това е увеличение съответно с 31 на сто и 141 на сто в сравнение с предходната финансова година, съобщават от компанията.
"Последната финансова година отново беше много трудна, но всички в "Юск" могат да се гордеят със страхотните резултати, които постигнахме в България. Марката JYSK вече е добре позната в страната, клиентите знаят, че винаги могат да намерят отлична оферта в JYSK, и оценяват скандинавския дизайн. Всички колеги, които работят в магазините, дистрибуционните центрове и офисите, допринесоха за нашия непрекъснат успех", казва Алекс Брату, кънтри менджър за Румъния, България и Турция.
През текущата финансова година, която приключва през август 2023 г., "Юск" планира да открие 6 нови магазина в България и да обнови 7 магазина. 
"Въпреки че онлайн продажбите нарастват всяка година, хората искат да посещават физическите магазини, да се вдъхновяват там или да искат съвет от нашите служители. Имаме магазини в повечето важни градове и продължаваме да откриваме нови, за да сме близо до клиентите. Въпреки настоящата икономическа и политическа несигурност решихме да продължим да инвестираме в нови магазини, но и да модернизираме тези, които са открити преди 2018 г. Искаме клиентите ни да имат едно и също изживяване, независимо кой магазин посещават", казва Алекс Брату.
През пролетта на 2023 г. "Юск" ще посрещне клиентите си и в нова страна за първи път от четири години насам, когато веригата ще отвори първите си магазини в Турция. Дистрибуционният център в Божурище, София, ще доставя стоките до новите магазини в Турция. С това държавите, обслужвани от центъра в Божурище, ще станат общо 12 държави. 
Компания "Юск" управлява общо над 3200 магазина в 48 държави с общ оборот от 4,87 милиарда евро и печалба от 612 милиона евро, пише в съобщението.