Сега в интернет активно се обсъжда информацията за това, че в топлите и други напитки, предназначени за протестиращите на Майдан се добавяли силно действащи вещества и наркотици. След еуфорията на Майдан, много от участниците сега изпитват изтощение и депресивни състояния, стрес. Онези които се обръщат към докторите, с изненада разбират, че всъщност страдат от наркотична абстиненция. Някои от коментиращите темата са убедени, че организаторите на протестите в Киев са смесвали наркотични и психотропни вещества в безплатните напитките, които се раздаваха с широко сърце на площада. Това свидетелстват и множеството разкази на участниците на Майдан, изпитващи осезаемо симптомите на наркотична зависимост.
Едно от доказателствата е случаят на една възрастна жена от Евпатория, която спечелила 8 хиляди гривни на Майдан. След като се върнала у дома, след няколко дни 63-годишната жена се почувствала зле, отишла на лекар, направила анализи, а доктора я попитал : „Кога за последно сте взимали наркотици? Имате абстиненция." Бабата едва не припаднала от смайващата новина. Тя признала, че на Майдан е яла от кашата и пила чай, които се раздавали безплатно тогава, разказва в блога си Арина Жеглова.
Андрей Ваджра пише, че някой си полковник от правоохранителните органи на Украйна му съобщил, че „Кличко развозва по целия Майдан чували с бойни психостимулатори". Тези препарати са наркотици. След употребата им след 20-60 минути организмът навлиза във фаза на хиперактино състояние, съпроводено с подобряване на настроението, повишена психическа и физическа активност, усещане за прилив на енергия, проява на чувства и увереност в себе си, в силите си и възможностите. При прием на тези вещества, човек не изпитва абсолютно никаква нужда от сън и почивка. При приемане на големи дози - настъпва интензивна психическа възбуда, а активното бодърстване може да продължи до 3 денонощия. Стотици са разказите и доказателствата от хора, участвали в събитията на Майдан.