Крайграничната община Болярово е в готовност за зимния сезон, съобщи кметът Христо Христов. Раздадени са по-голямата част от дървата за огрев на местното население. Заредени са с горивни материали социалните заведения, училищата и детските градини. Закупена е допълнителна техника за снегопочистване и поддръжка на общинските пътища и улиците.
Доставени са 6800 кубика дърва на жителите на двайсетте населени места в общината. Остава да бъдат разпределени още 900 кубика в няколко населени места – селата Мамарчево, Денница, Камен връх и Оман. Въпреки проблемите с доставките на въглища, те вече са доставени в социалните заведения, каза Христов.
Общината разполага с роторен снегорин и два багера. Преди дни са закупени и три малки снегорина за почистване на тротоари и пешеходни пътеки в населените места. Осигурени са допълнително и 80 куб. м пясък за улиците по селата. Закупени са и две нови помпи, в случай на наводнения през зимния сезон, каквито предходни години имаше в селата Попово и Воден, каза още кметът на Болярово.