Окръжният съд в Стара Загора е потвърдил определението на Районен съд – Стара Загора, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 33-годишен мъж, обвинен в причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие, закана с убийство и склоняване към проституция спрямо жена на 32 години. Това съобщиха от Районен съд-Стара Загора.
Както БТА писа на 14-15 ноември т.г. в старозагорското село Братя Кунчеви Г. Ф. е уличен, че е причинил на жената, с която живеел на съпружески начала, лека телесна повреда, изразяваща се в травми по главата, лицето, крайниците и др. Престъплението е квалифицирано по чл. 131 ал. 1 т. 5а от Наказателния кодекс. Мъжът е обвинен и за това, че на същата дата и място в условията на домашно насилие се е заканил с убийство на пострадалата. 
По време на съвместното съжителство между обвиняемия и пострадалата, мъжът е упражнявал системно домашно насилие спрямо нея след употреба на наркотични вещества. Принуждавал е пострадалата да проституира и е вземал парите ѝ заради нуждата от закупуване на наркотици като свидетели на насилието са били трите им малолетни деца.
Съдебният състав е приел, че първоинстанционният съд правилно е отчел съществуващата реална опасност Г. Ф. да се укрие и да извърши други престъпления. Справката за съдимост на мъжа е установила, че той е многократно осъждан за престъпления против собствеността, против половата неприкосновеност и за държане на високорискови наркотични вещества без разрешително.